Biff á la Rydberg

Biff á la Rydberg

Denne klassiske retten er fra gamle Hotell Rydberg i Stockholm. En fin selskapsrett når man vil koste på seg oksefilet, for oksefilet bør det være i dette tilfellet. Men man behøver ikke bruke de aller fineste delene, ettersom kjøttet skal skjæres i biter.

Husk på at pannen du skal steke kjøttet i skal være meget Varm – og rommelig. En for trang panne gjør kjøttbitene ligger for tett, yttersiden blir ikke stekt og kjøttet koker liksom isteden. Stek ikke kjøttet før rett for det skal serveres.

Ingredienser
400 g oksefilet
4 store poteter
1 gul løk
smør
salt, pepper

Fremgangsmåte

[1] Skrell og skjær potetene i terninger. Legg potetene i kaldt saltet vann. Kok opp og hell bort vannet.

[2] Skjær oksefiletene i terninger som har omtrent samme størrelse som potet-terningene.

[3] Skrell og hakk løken fint. Stek den i smøret over svak varme. Den må ikke bli brun. (Hit kan du forberede på forhånd, resten gjøres straks for servering.)

[4] Stek potet-terningene pent brune. Hold dem varme.

[5] Stek kjøttet i varm panne (stek i to omganger hvis du ikke har en rommelig panne). Bland i løken.

[5] Legg opp kjøttet og potetene. Server rå eggeplomme til.

4 porsjoner.