Biff med Løk

biff med løk_page

Retten kan lages av ku-, okse-, heste-, elg- eller reinsdyrkjøtt. Velg flatbiff, ytrefilet eller indrefilet.

Ingredienser
125 – 150 gram pr. porsjon, i en 2 1/2 – 3 cm tykk skive
1 løk, i skiver
Til stekingen:
smør eller margarin
salt, pepper
(sherry eller rødvin)

Steketid: 2-3 min. på hver side

Fremgangsmåte

[1] Kjøttet bør være av ungt dyr og godt hengt.

[2] Bank kjøttskivene med hånden og skyv dem sammen så de får en fin rund fasong.

[3] Skjær løken i skiver, brun den. Brun smøret i stekepanne. Legg kjøttskivene i, stek dem på begge sider. Dryss over krydder når de er stekt. Steketiden avhenger av hvor røde man vil ha dem inni.

[4] Man kan også varme en tørr stekepanne til den er glohet, legge kjøttstykkene i pannen og svi dem raskt et øyeblikk på hver side. Minsk varmen, ha smør i pannen og stek ca. 2 minutter på hver side. Krydre biffene og legg dem på varmt fat.

[5] Kok ut pannen med litt vann, ha i sherry eller rødvin.

[6] Legg løken på biffene og hell utkoket ved siden av.

[7] Server biff med poteter og kokte grønnsaker, salat, tomater eller pickles.

Advertisements