Biff med Mandler Som På Hawaii

En krydret middagsoppskrift funnet i “The Treasury of
The Worlds Best Almond Recipes” utgitt av
Blue Diamond Almonds Brand in 1963

Biff med Mandler Som På Hawaii

ingredienser
1/2 ts ingefær
1 ts sukker
2 ts maisstivelse
0,6 dl soya saus
1,2 dl vann
3 ss salatolje
450 g mørbrad, kuttet i
10 x 2,5 x 1 cm striper
1 fedd hvitløk, halvert
1 middels løk, skåret i lengderetningen
2,4 dl selleri, i diagonalt kuttede skiver
1,2 dl grønn paprika, kuttet i terninger
6 cherrytomater, halvert
1,8 dl ristet mandlspon
Varm kokt ris

Fremgangsmåte

[1] Ha alle ingrediensene klare før du begynner å lage retten. Faktisk koketid er ca. 10 minutter.

[2] Bland ingefær, sukker, maisstivelse, soya og vann; sette til side.

[3] Varm 2 ss olje i et veldig varm stor, tung stekepanne. Ha i omtrent halvparten av kjøttet og hvitløken; Brun raskt. Fjern fra pannen og brune resterende kjøtt på samme måte. Kast hvitløken og ha resten av oljen i pannen.

[4] Rør inn løk og selleri til de er dekket med olje, og hold pannen veldig varm. Dekk til og kok ca 1 minutt. Rør i vannblanding; Kok til det den tykner.

[5] Flytt grønnsaker til den ene siden av pannen. Ha kjøttet tilbake i pannen; Tilsett paprika, tomat og 1,2 dl mandelspon. Hold kjøttet, selleriblandingen og paprikablandingen separat, men øs sausen over det hele.

[6] Dekk til og varme opp i 1 minutt. Server umiddelbart øst over varm ris. Garnér med resterende mandler.

Gjør 4 porsjoner

Advertisements