Biff og Egg med Pils og Mørk Sirup

En klassisk irsk frokost oppskrift funnet på irishcentral.com
Biff og Egg med Pils og Mørk Sirup

Biff og egg er en rett tilberedt med biff og egg som primære ingredienser. Den serveres vanligvis som frokost eller brunsjmat, selv om den også kan serveres til et hvilket som helst måltid, for eksempel til middag eller kvelds.

Ingredienser

Ulike typer kjøttstykker kan brukes. Ytterligere ingredienser kan omfatte paprika, hvitløk, løk, smør, salt, pepper, krydder og annet. Serveringen kan omfatte ulike sauser, som biffsaus, Worcestershire saus, chimichurri. og andre.

Variasjoner

Variasjonene inkluderer biff og egg sandwich eller åpne smørbrød med biff og egg, biff og egg benedict. En annen versjon er biff og eggesalat der en bruker grønnsaker som for eksempel arugula, posjerte egg og biff. Det finnes også vegetar versjoner, hvor grønnsaker, som blomkål, squash og poteter kuttes i tykke skiver og serveres med egg.

I populærkulturen

Biff og egg er den tradisjonelle astronautfrokosten hos NASA som først ble servert til Alan Shepard før hans utskytning 5. mai 1961.

Ingredienser
Sausen:

1 ½ ts usaltet smør
½ middels løk, fint terninger
1 fedd hvitløk, hakket
2,4 dl ketchup
1,2 dl mørk sirup
1,2 dl eplesider
2 ss sukker
1,2 dl pils
1 ½ ts gul sennep
2 ts sitronjuice
1 ½ ts Worcestershire saus
1 ½ ts cayenne pepper
½ ts paprika
Biffen og egget:
2 500 g biffskiver (2 cm tykke)
Salt og nykvernet pepper
1 ss vegetabilsk olje
4 grillede egg (oppskrift under)

Fremgangsmåte

Lag sausen: Smelt smøret i en middels gryte over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og stek til de er mykt, ca 3 minutter. Tilsett resten av sausens ingredienser; Kok opp, kok deretter til sausen er redusert til 5 dl, ca 30 minutter.

I mellomtiden forvarmer du grillen til middels høy. Dryss biffene med salt og pepper og gni de inn med oljen. Grill i 3 til 5 minutter per side for middels stekt. La biffene hvile i 10 minutter før de skjæres i skiver. Server med pils- og sirupssaus og grillede egg.

Grllede Egg

Legg en støpejerns stekepanne på grillen; Tilsett smør eller  olje. Stek eggene og smak til med krydder (Gilligans bruker en blanding av paprika, sukker og løkpulver, pluss salt og pepper). Stek til kantene er sprø, men plommene fortsatt fortsatt er flytende, 2-3 minutter.