Biff Og Øl Gryte

085_beef_and_beer_stew_thumb[3]
Lise Finckenhagen tenker på far og farsdag når hun lager kjøttgryte med øl i Nitimen andre uken i november.

Ingredienser
1-1,2 kg rent grytekjøtt, gjerne høyrygg
3 mellomstore løk eller 300 g renset delikatesse løk
400 g små sjampinjong eller aromasopp
2 fedd hvitløk
2 stilker frisk timian
2 ss mel
3 1/2 dl mørk ale
salt og kvernet pepper
olje og smør til steking
hakket bladpersille til pynt
potetstappe til servering

4 porsjoner

Skjær kjøttet i grove terninger. Rens og del løken i båter, delikatesse- løk kan være hel. Rens og del soppen i to eller fire.

Varm en jerngryte (eller en annen gryte/høy stekepanne med lokk) med litt olje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis om nødvendig.

Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres løken. Ta ut løken før du freser soppen, det er fint om soppen får litt farge. Tilsett knust hvitløk og timianblader.

Ha alt tilbake i gryten og dryss over melet. Rør godt og rør inn ølet. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg på lokk, la gryten småputre i ca. 2 ½ time til kjøttet har blitt helt mørt.

Dryss over hakket persille ved servering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s