Biff Rydberg

En Klassisk svensk middagsoppskrift funnet i “Det Gode
Norske Kjøkken” utgitt av Gyldendal i 1981

Biff Rydberg

Biff Rydberg er en svensk fornem og ublandet pytt i panne. Det sies at opprinnelsen er på Hotell Rydberg på Gustav Adolfs Torg i Stockholm.

Og ja, hvis du lurer på hvordan en klassisk svensk rett endte opp i en bok kalt “Det Gode Norske Kjøkken” Vel, det gjør jeg også – Ted

4 porsjoner
Steketid:
poteter: ca. 20 min.
løk: ca. 15 min.
kjøtt: ca. 15 min.

Ingredienser
400-600 g benfritt oksekjøtt, i terninger
ó-8 poteter, i terninger
2-3 ss smør eller margarin
8 løk, i skiver
salt, pepper

Fremgangsmåte

[1] Stek de rå potetene i smør til de er gylne utenpå og myke inni.

[2] Brun løken i smør og la den steke til den er mør.

[3] Skjær kjøttet i terninger og brun det i resten av smøret. Krydre.

[4] Legg kjøtt, løk og poteter i grupper på varmt serveringsfat. Pynt eventuelt med hakket persille.

[5] Serveres med ketchup, chilisaus, sennep eller pickles.