Bindae Duk – Koreanske Mungbønnepannekaker

Bindae Duk - Koreanske Mungbønnepannekaker

Små, sprøstekte pannekaker laget av malte mungbønner med terninger av skinke og kim chee er en velsmakende appetittvekker som serveres med smakstilsetninger som chili- og soyasaus. De kan spises både varme og kalde.

Ingredienser
250 g avskallede, halve mungbønner *
155 g rå skinke eller
saltet svinekjøtt i små terninger
ca 90 g finskåret kim chee (kål syltet med chili)
3 ss hakket vårløk
2 ts knust hvitløk
1 ts salt
1/2 ts svart pepper
2 store egg
vegetabilsk olje og sesamolje

Blir ca 18 stykker

*  I stedet for mungbønner kan du bruke soyabønner, hermetiske bakkeerter (garbanzos) eller gule linser.

Fremgangsmåte

[1] La bønnene ligge i bløt i kaldt vann natten over, la dem renne godt av. Mal dem til en passe glatt puré, tilsett 1 kopp (2,5 dl) kaldt vann.

[2] Rør inn de øvrige ingrediensene utenom oljen, Visp til alt er godt blandet. Har man ikke kim chee kan finhakket kål brukes. I så fall må man ha litt chilipulver i pannekakerøren.

[3] Varm opp en stekepanne og smør den lett med en blanding av vegetabilsk olje og sesamolje. Legg skjefuller med røre i pannen og stek til de små pannekakene er gylne under og det danner seg små blærer på overflaten. Vend og stek dem på den andre siden. Legg et klede over de ferdige kakene.

Serveres varme eller kalde med chili og soyasaus.

Advertisements