Bisp

019_bisp_thumb[3]
Bisp er en varm, krydret rødvinsdrikk med deilig smak av appelsin og andre julekrydder. Denne drikken kan man si var forløperen til gløgg, lenge før den kom seilende inn fra vårt naboland i Vest.

Ingredienser
1 dl solbærsaft
1 dl vann
150 g sukker
1⁄2 stk hel kanel stang
3 stk hel nellik
skall og saft av 1 stk appelsin
7 1⁄2 dl rødvin

Gir ca. 1 liter:

Slik gjør du:
[1] Kok opp saft og vann med de ulike krydderne og la det koke et par minutter.

[2] Vask appelsin godt, skrell den med en potetskreller og skjær skallet i tynne strimler. Se til at du ikke får med det hvite på skallet.

[3] Del appelsin i to, press ut saften og ha den i kjelen og la de hele koke i ytterligere et par minutter.

[4] Sil blandingen over i en ny kjele. Ha i appelsinskall og rødvin og la blandingen så vidt komme opp til kokepunktet igjen.

Server Bispen med rosiner og hakkede mandler eller avkjøl den litt og hell den på rengjorte flasker.

Tips: Skal du gi bort Bispen i gave kan du med fordel sile fra appelsinskallet før den helles på flaske. Appelsinskallet kan nemlig gi en bitter smak til Bispen om det er i for lenge.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s