Bispinnens Medaljonger

bispinnens medaljonger_img_thumb[6]
Bispinnens medaljonger er glasert mørdeig med smørkremsfyll. Kan gjøres ferdige i god tid før servering.

På grunn av at pulverkaffen i fyllet som gir kakene en “voksen” smak er det kanskje ingen god ide å bake disse til et barneselskap – Ted 😉

250 g smør eller margarin
1 dl sukker
1 eggeplomme
5 1/2 dl hvetemel
Fyll:
60 g smør eller margarin
1 dl melis
1/2 ss kakao
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ss pulverkaffe
Glasur:
2 dl melis
1 1/2-2 ss vann
Garnering:
ca. 30 valnøtter

Blir ca. 30 stk.

Arbeid matfett, sukker, eggeplommer og hvetemel hurtig sammen. La deigen avkjøle en stund. Kjevle ut deigen tynt og stikk ut runde kaker, ca. 4 cm i diame-ter. Legg på smurt plate.

Stek midt i ovnen i 200 graders varme til kakene har fått en vakker lysebrun farve.

Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel det på halvparten av kakene. Dekk over med den andre halvpart av kakene.

Bland melis og vann til glasur og pensle medaljongenes overside. Garner med en halv valnøtt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s