Blandaball

En oppskrift fra nordvestlandet funnet i “God Mat fra Sjøen”
utgitt av Gyldendal i 1984

Blandaball

Jeg postet en oppskrift for potetklubb her om dagen. Detter er en mer omfattende oppskrift på en lignende rett. Jeg kjenner denne godt, da min x-svigermor ofte lagde den – Ted

4 porsjoner

Hovedingredienser
1 kg fiskefilet (helst sei eller hyse)
900 g poteter
1 stor løk
1 ss salt
1/2 ts pepper
ca. 2 ss grovt byggmel
ca. 2 ss hvetemel
Tilbehør:

Stekt bacon
1 kålrot
4 gulrøtter
Kokte poteter, valgfritt

Fremgangsmåte

[1] Mal fisken i kvern en gang sammen med løk og poteter. Tilsett salt og pepper.

[2] Bland i mel. Røren er passe fast når ballen slipper håndflaten. Form til runde baller, og stikk noen baconbiter i hver ball.

[3] Legg ballen forsiktig i kokende fiskekraft eller vann tilsatt salt. Ballen skal trekke som fisk ved 90° C i ca. 30 minutter, alt etter størrelsen.

[4] Server ballen rykende varm, gjerne med stekt bacon og grønnsaker til. Enkelte serverer også poteter ved siden av.

Advertisements