Æbleflæsk

En klassisk dansk frokostrett funnet på soendag.dk
Æbleflæsk

En god, gammeldags, dansk ret. Som regel serveret som en ret på frokostbordet til jul. Æbleflæsk må siges at være mad med tre gode ingredienser – æbler, flæsk og løg.

Opskriften er til 4 perstoner
Tid: 30 min. + Trækketid: 2 timer

Ingredienser
1 kg svinebryst i skiver
Salt, peber
2 æbler
1 stort løg
Frisk timian
1 tsk rørsukker

Fremgangsmåde

[1] Kom skiverne af svinebryst i en skål og vend dem med 2 spsk salt. Lad dem evt. trække i et par timer.

[2] Steg kødet på en tør pande i ca. 20 min., til de er sprøde. Hæld fedtet fra undervejs, gerne i en lille skål.

[3] Afdryp flæskeskiverne på et stykke køkkenrulle og hold dem evt. varme i ovnen.

[4] Skær æbler og løg i skiver og steg dem med hakket timian på panden i lidt stegefedt.

[5] Drys med sukker og lad det karamellisere.

[6] Serveres evt. på ristet rugbrød med sennep.

Advertisements