Blini – Russiske Pannekaker

En pannekakeoppskrift funnet i “Mat som Smaker”
utgitt i 1968

Blini - Russiske Pannekaker

Blini er russiske minipannekaker populære i Skandinavia. De skiller seg fra vanlige skandinaviske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal du lage ekte blinier skal det være bokhvete i røren, og da får du grove pannekaker som smaker godt servert med hakket rå løk, crème fraîche og rogn eller røkelaks og rømme.

Ingredienser
25 g gjær
3 dl melk eller 3 dl melk og 1 dl øl
2 dl hvetemel
2 dl boghvete
1 dl smeltet margarin eller smør
2 egg
1/2 ts salt
Servering:
Lodderogn
Crème fraîche
Finhakket løk
Røkelaks
Rømme

Fremgangsmåte

[1] Smuldre gjæren. Varm litt av melken til den er lunken og løs gjæren opp i den. Pisk i eggeplommene og resten av melken (og ølet). Tilsett mel og salt og rør røren glatt og jevn. Sett den til heving ca. 1 time. Bland da i smeltet smør og stivpiskede eggehviter. Stek røren ved forholdsvis svak varme.

[2] Lag små pannekaker og stek dem pent brune på begge sider. Bliniene må være gjennomstekte. Server dem nystekte på varme tallerkner. Server pannekakene med hakket rå løk, crème fraîche og rogn eller røkelaks og rømme.

Advertisements