Blomkålsuppe med Ørret og Dill

En delikat og mettende suppeoppskrift funnet på kiwi.no
Blomkålsuppe med Ørret og Dill

La fisken trekke trekke noen minutter i gryten før du serverer suppen garnert med dill og sitronbåter.

Ingredienser
1 pakke fersk ørret á 420 gram
2 ss olje
1 gul løk
1 Blomkål
5 dl hvit sausebase
5 dl vann
5 dl grønnsaksbuljong laget av 2 terninger
Pepper
1 neve frisk dill, til serveringen
1 itron i båter, til serveringen

Slik gjør du

[1] Varm litt olje i en stor gryte. Grovhakk løk og blomkål og ha det i gryten. La det surre under omrøring i ca. 10 min.

[2] Ha i den hvite sausbasen, vann og grønnsaksbuljong. Bland godt og la det koke opp. Når løk og blomkål er mykt kjører du suppen glatt med en stavmikser. Smak til med nykvernet pepper, og  litt salt etter smak.

[3] Del opp ørret i tynne skiver. Skru av varmen på platen. Ha fisken i gryten og la den trekke. Den er ferdig på noen få minutter.

[4] Server garnert med dill og sitronbåter.

Advertisements