Blomkålterte

blomkålterte_page

6-8 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 25 min.
Steketid: I alt 45-50 min.
Ovnstemperatur: 200° C
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Deig:

150 g smør
salt, pepper, paprikapulver
2 egg
ca. 300 g hvetemel (5 dl)
Fyll:
1 blomkålhode
300-500 g kjøtt- eller medisterdeig
1 løk
2 bunter persille
1 egg
salt, pepper
1 sitron
2 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
2 dl fløte (20%)
50 g fløteost med krydderurter

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret til deigen og avkjøl det litt. Rør 1 ts salt, 1 knivsodd hvit pepper og 1 ts paprikapulver med smøret. Tilsett eggene og rør til blandingen skummer. Rør inn melet, litt om gangen, til deigen er smidig. La den ligge innpakket i kjøleskap i 1/2 – 1 time.

[2] Del imens blomkålen i små buketter, skyll dem og la dem koke i ca. 5 min. i lettsaltet vann. La kålen dryppe av i dørslag og ta vare på kraften.

[3] Rør kjøttdeigen med 1 egg, revet løk, 1 bunt finhakket persille, saft og revet skall av 1/2 sitron, salt og pepper.

[4] Kjevle deigen ut til en leiv og legg den over i smurt, rund form, ca. 22 cm i diameter, prikk bunnen og sidene godt. Brett en tredobbel strimmel aluminiumsfolie, legg den langsetter deigkanten og stek bunnen i ca. 15 min. ved 200°C.

[5] Fjern aluminiumsfolien og avkjøl bunnen litt. Fordel kjøttdeigen i tertebunnen og legg blomkålbuketter over. Smelt smeret til sausen, rør inn hvetemel og spe med blomkålkraft, fløte og most fløteos til en jevn, ikke for tynn saus. Smak til med sitronsaft, finklippet persille og ev. salt og pepper når osten er smeltet. Hell sausen over fyllet.

[6] Stek terten videre ved samme temperatur som før, i 30-40 min. til den er gjennomstekt.

Serveres med brød og tomatsalat.

Advertisements