Blåskjell i Dillsaus

blåskjell i dillsaus_page

Ingredienser
2 1/2 liter blåskjell
1 stilk stangselleri
3 stilker persille
1 løk
4 ss tørr hvitvin
Dillsaus:
3 ss fransk sennep
3 dl fløte
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
4 ss hakket dill

Fremgangsmåte

[1] Rens blåskjellene og legg dem i en gryte med selleri og løk skåret i skiver og persille. Tilsett vinen og kok blåskjellene under lokk på sterk varme i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. (Kast skjell som ikke åpner seg.) Ta av lokket og avkjøl skjellene i gryten.

[2] Ha sennepen i en liten bolle og visp fløten i litt om gangen. Tilsett sitronsaften og smak til med salt og pepper – det trengs lite salt. Når blåskjellene er avkjølt. taes skjellmaten ut og blandes i sausen. (Ta vare på kraften til fiskesuppe.) Tilsett dill og server retten kald. Serveres som forrett eller med kokt ris som en lett hovedrett.

Advertisements