Bønnesuppe Jókai Style

En suppeoppskrift fra “Flavours of Hungary Recipes”
en gratis E-bok utgitt av det Ungarske
Jordbruksmarkedsførings Senteret i 2009Bønnesuppe Jókai Style

Riktig ingrediens er nødvendig, men ikke tilstrekkelig for full suksess. Den ungarske “art de la table” dekker ikke bare ingrediensene, men også prepareringsmetodene. De spesielle smakene av det tradisjonelle ungarske kjøkkenet er skapt av kombinasjonen av smakfulle ingredienser av utmerket kvalitet og de spesifikke ungarske tilberedelsesmetodene.

Ingredienser
Til suppen:

150 g røkt hvitløk pølse
250 g røkt svineknek
150 g tørre bønner
150 g gulrøtter
50 g pastinakk
50 g knoldselleri
80 g løk
1 fedd hvitløk
5 g malt paprika
50 g fint mel
0,5 dl olje
2 dl rømme
1 bunt persille
20 g salt
Små pastaflak:
1 egg
50 g mel
salt

Fremgangsmåte

[1] Legg bønnene i vann over natten. Finhakk løkene og brun den i litt olje. Dryss med malt paprika og tilsett litt vann. Kok svineknoken i denne blandingen i 1 time, Tilsett deretter bønnene og knust hvitløk og kok i ca 30 minutter til.

[2] Kutt gulrøtter, pastinakk og knoldselleri i terniner og tilsett. Tilsett salt etter smak. Lag en roux av gjenværende olje og mel. Dryss i finhakket persille, kok i bare noen få sekunder og dryss med malt paprika.

[3] Tilsett kaldt vann og rømme, og bland godt. Når bønnene er møre, fjern knokken og tykkne suppen med rouxen. Skjær pølsen i skiver og knokekjøttet i små terningen. Legg disse i suppen. Kok opp til suppen er veldig varm.

[4] Server med små pastabiter. For pastaen: Kjevl ut den knadde deigen til en tykkelse på 2-3 mm. Ha mel på hendene dine og lag knip av små pastaflak som du slipper i den kokende suppe. Kok i ytterligere 3 minutter