Boeuf Lyonaise

Boeuf LyonaiseBoeuf Lyonaise

Denne retten er i nær slekt med salat Parisienne. Begge bygger på de samme grunningrediensene. Den største forskjellen er at den ene er en varmrett mens den andre er kald. Rettene er utmerkede å ta til når man har noen skiver oksestek eller ferskt oksebryst til overs.

Ingredienser
500 g kokt eller stekt oksekjøtt
500 g kokte poteter
1 gul løk
1 ss vineddik
1 hvitløkbåt
salt
pepper

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i terninger. Skjær potetene i like store terninger. Skrell og skjær løken i skiver. Brun potetene. Ta dem opp og hold dem varme. Ha i løken, men la den bare bli myk. Ta også den opp. Brun kjøttet. Ha tilbake potetene og løken.

[2] Press over en hvitløkbåt. Drypp over litt vineddik. Ha på salt og pepper. Strø hakket persille over før du serverer.

4 porsjoner

Advertisements