Bokhvetepannekaker

Oppskrift på klassiske amerikanske  frokostpannekaker
funnet i “The Art of Baking Bread” utgitt av
The Northwestern Yeast Co i 1922
Bokhvetepannekaker

Ingredienser
1,9 liter varmt vann
1 kake gjær oppløst i 2,4 dl varmt vann
1 ss salt
1/2 ts soda oppløst i 0,6 dl varmt vann
Bokhvete mel – nok til å lage en tykk røre

Fremgangsmåte

[1] Kvelden før: ta 1,9 liter varmt vann og 1 kake gjær oppløst i 2,4 dl varmt vann, bokhvetemel nok til å lage tykk røre og tilsett 1 spiseskje salt og rør alt grundig sammen.

[2] Om morgenen:  tilsett 1/2 teskje soda oppløst i 0,6 dl varmt vann. Så tilsetter du kaldt vann til du har en passe tynn røre. Hvis du ønsker veldig brune pannekaker, tilsett 2 spiseskjeer sukker.

Advertisements