Bombay Kalkun

En middagsoppskrift funnet i “Better Homes and Gardens
Recipe Card Library” som ble utgitt i 1978
Bombay Kalkun

Sammenlignet med de fleste vestlige varianter av indiske oppskrifter synes denne retten her å være ganske velkrydret. Vanligvis går oppskrifter som dette for 1 – 2 ts karripulver, denne går for 2 – 3 spiseskjeer.

Ingredienser
0,6 dl smør eller margarin
2 til 3 ts karri
1,2 dl hakket løk
3 ss hvetemel
1/4 teskje salt
En dash pepper
3,5 dl kyllingkraft
4,75 dl kokt kalkun i terninger
1 ts revet sitronskall
1,5 dl langkornet ris
0,6 dl hakkede cashew
2 ss hakket pimiento

Fremgangsmåte

Smelt smør eller margarin i en stekepanne. Tilsett karripulver og varme opp i 2 til 3 minutter. Rør inn hakket løk og kok til løken er mør, men ikke brun. Bland inn mel, salt og pepper, og rør godt. Tilsett all kyllingkraften på en gang. Kok og rør til blandingen bobler; fortsett under røring i 2 minutter til. Tilsett det kokte kalkunkjøttet og strimlet sitronskall; varme blandingen til den koker igjen. I mellomtiden, kok risen etter anvisningen på pakken. Rør inn cashewnøtter og pimiento. Serve kalkun blandingen over risen.

4 til 6 porsjoner.