Bondekaker

Bondekaker_page

Bondekaker er flate og runde skårne kaker med tydelige biter av mandler i. Oppskriften kom til Norge fra Sverige etter krigen, og vi finner den for første gang i Gyldendals store kokebok fra 1989. Kakene er fortsatt populære både i hjemlandet Sverige og i Danmark. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 80 kaker.

Ingredienser
150 g margarin
1.5 dl sukker
1.5 dl sirup
1 ts ingefær
1 ts kanel
75 g finhakkede mandler
75 g finhakket sukat eller aspikat (syltet appelsinskal)
5 dl hvetemel
1 ts natron

Slik gjør du

[1] Visp margarin og sukker kremaktig.

[2] Tilsett krydder, mandler og sukat.

[3] Rør i melet med natron og arbeid deigen raskt sammen.

[4] Del den i to og trill to pølser ca. 20 cm lange. Form pølsene slik at de får rektangulær form når de skjæres opp. La de ligge kaldt natten over.

[5] Skjær tykke skiver av deigen med en tynn kniv. Legg kakene på en ovnsplate dekket med bakepapir.

[6] Stekes ved 200 grader i 7-8 minutter, midt i ovnen.

[7] Avkjøl kakene på platen.