Bondens Eplekake

En saftig kakeoppskrift funnet i “Mett På En Litt Sunnere Måte”
en gratis e-bok utgitt av tine.no

Bondens Eplekake

Rund form, 24 cm i diameter
Ovnstemperatur: 200° C
Steking: ca. 30 minutter

Ingredienser
100 g smør
2 dl sukker
3 egg
1 beger (250 g) cottage cheese
1 ts salt
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 epler
2 ss smør
1 ts kanel
1/2 dl hasselnøtter, grovhakket
3 dl fløte, 20%

Fremgangsmåte

[1] Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen. Rør deretter inn cottage cheese og hvetemel blandet med salt og bakepulver. Hell røren i en godt smurt og strødd form.

[2] Skrell eplene og ta ut kjernehus, del i båter. Fres eplebåtene i litt smør i stekepanne og strø over kanel. Stikk eplebåtene i deigen og strø nøttene over. Stek kaken midt i ovnen.

[3] Avkjøl kaken og server den med lett vispet fløte.