Boston Sjokoladekrempai & Sjokolade Pot de Creme

Sjokoladekake- og dessertoppskrift funnet i “Hershey’s
Make it Chocolate!” utgitt av Hershey i
1987
Boston Sjokoladekrempai & Sjokolade Pot de Creme

En skikkelig sjokoladeorgie for deg her kjære besøkende. Sjokoladekake med sjokoladefyll og sjokoladeglasur og en klassisk fransk sjokoladedessert for avslutte det hele – Ted

Boston Sjokoladekrempai

2,5 dl mel
2,5 dl sukker
0,7 dl kakao
1/2 ts natron
6 ss smør eller margarin, myknet
2,5 dl melk
1 egg
1 teskje vaniljesukker
Sjokolade fyll (oppskrift følger)
Satengaktig sjokolade glasur (oppskrift følger)

Varm ovnen til 175 C. Smør og dryss en rund 23 cm grunn kakeform med mel. Ha mel, sukker, kakao og bakepulver i en stor mixerbolle. Tilsett smør, melk, egg og vanilje. Bland på lav hastighet til alle ingrediensene er godt fuktet. Kjør på middels hastighet i 2 minutter, eller inntil blandingen er jevn. Hell over i den smurte kakeformen. Bake i 30 til 35 minutter eller til en kakenål stukket inn i sentrum kommer ut ren. Avkjøl 10 minutter; fjerne fra formen. Avkjøl helt.

I mellomtiden forbereder sjokolade fyllet. Skjær kake horisontalt i to tynne lag. Spred fyllet på et kakelag og legg det gjenværende laget på toppen. Dekke til og avkjøl. Hell satengaktig sjokolade glasur på toppen av kaken, slik at noen til renner ned lans siden. Dekk til og avkjøl.

8 porsjoner

Satengaktig sjokolade glasur

Smelt 2 ss smør eller margarin i en liten kasserolle over svak varme. Tilsett 3 ss kakao og 2 spiseskjeer vann; røre hele tiden inntil blandingen tykner. Den må ikke koke. Fjern fra varmen og tilsett 1/2 ts vaniljesukker. Spe med 2,5 dl melis og pisk med stålvisp til glasuren er glatt.

Blir omtrent 3 dl glasur.

Sjokoladefyll

1,2 dl kopp sukker
0,6 dl kakao
2 ss maisenna
3,5 dl matfløte eller
halvparten melk og halvparten fløte
1 ss smør eller margarin
1 teskje vaniljesukker

Bland sukker, kakao og maisstivelse i en mellomstor kjele og tilsett fløten gradvis. Kok opp og rør over middels varme til blandingen tykner og begynner å koke, kok og rør 1 minutt til. Fjern fra varmen; blande i smør og vaniljesukker. Trykk plastfolie direkte ned på overflaten og avkjøl.

Sjokolade Pot de Creme

1,5 dl sukker
6 ss kakao
2,5 dl kaffefløte
2 eggeplommer, lett pisket
o,6 dl smør, myknet
1 teskje vaniljesukker
Søtet pisket krem

I en mellomsto kjele bland sukker og kakao og tilsett kaffefløte gradvis. Kok opp over middels varme under omrøring til like før blandingen begynner å koke. Fjern fra varmen og rør inn piskede eggeplommer gradvis. Rør inn smør og vanilje og bland godt. Hell over i seks små serveringsformer og press plastfolie direkte ned på overflaten. Avkjøl i flere timer eller til blandingen har stivnet. Pynt med søtet pisket krem.

6 porsjoner