Bær i Lake med Is

En tradisjonell dessertoppskrift funnet i “Desserter”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Bær i Lake med Is

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Marinering: Ca. 1 time
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Ca. 500 g blandede bær
(rips, solbær, bringebær, blåbær eller annet)
1/2 liter vaniljeis
ca. 2 dl fløte, 35%
25 g mandler
Lake:
1 dl vann
85 g sukker (1 dl)
2 dl hvitvin

Fremgangsmåte

[1] Rens bærene, skyll dem og la dem renne godt av seg. Kok en lake av sukker og vann, avkjøl den og rør inn vin. Hell laken over bærene og sett dem tildekket i kjøleskap.

[2] Visp fløten til lett krem. Skåld mandlene og skjær dem i flak. Rist mandelflakene gylne i tørr stekepanne.

[3] Fordel bær og lake i kalde porsjonsglass eller -skåler. Legg en kule vaniljeis over bærene og pynt med lettvispet krem og mandelflak. Server desserten straks.

Advertisements