Brød Fra Småland

En svensk brødoppskrift funnet i “Norsk Ukeblads Store Bakebok”  utgitt i 1984Brød Fra Småland

Svensk brød har en tendens til å være litt søte og det vil disse brøden komme til å bli også. Det er en smakssak selvfølgelig og brød som dette vil passe bedre til noen typer pålegg en til andre – Ted

Ingredienser
1 liter melk eller vann
75 g gjær
2 ts salt
1 ss honning
ca. 2,5 liter hvetemel

Blir 4 brød

Fremgangsmåte

[1] Varm væsken til den er lunken (ca. 37°  C). Smuldre gjæren og løs den opp i væsken. Tilsett saltet. Løs honningen opp i  deigvæsken og tilsett nesten alt melet.  Arbeid godt til en smidig deig.

[2] Når deigen slipper bollen dekkes den over og får  heve til dobbel størrelse i ca. 30 min. Ta  opp deigen på arbeidsflaten og elt den  sammen. Del den i fire like deler og  form hver del til en stor rund bolle. Legg  på plate og skjær noen snitt med en  skarp kniv i hvert brød.

[23] La brødene heve under et klede til dobbel størrelse, 20-30  min. Stek dem på nederste rille i 250 gra-  ders varme i ca. 10 min. Senk varmen til  100 grader og stek ytterligere 15 min.

[4] La dem kjølne under håndkle om myk  skorpe er ønskelig, uten håndkle om man vil ha sprø skorpe.