Brennsnute

203_brennsnute

God tradisjonell mat er ofte det beste en nordmann kan få. Noen er mer populære enn andre. Denne retten er nok for mange ukjent, men ikke mindre solid, norsk husmannskost av den grunn. Navnetbrennsnute harden fra et retten skal serveres så varm at du kan brenne snuten din på den.

Ingredienser:
ca.1.2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
2 dl gule erter
2 l vann
4 gulrot
½ kålrot
½ hodekål
8 potet
1 purre eller løk

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1]  Legg erter i bløt. Hell bløtevannet av ertene og sett dem til koking. Kok opp og skum av. Legg i kjøttet og kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme til det er nesten mørt, ca. 1 1/2 – 2 timer.

[2] Skrell og vask grønnsakene og potetene. Del alt opp i grove biter og la dem koke med de siste 15 minuttene.

Serveres med flatbrød.

Advertisements