Bærgrøt med Råkrem

En tradisjonell dessertoppskrift funnet på spar.no
Bærgrøt med Råkrem

Bærgrøt med råkrem er en nydelig sommerdessert som gjerne
kan nytes ute i hagen eller på terrassen.

4 porsjoner

Ingredienser
400 g friske bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær,
bruk en type eller en blanding av to eller flere)
½ dl vann
ca.100 g sukker (smak til med)
2 ½ ss potetmel
1 dl vann
Råkrem:
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
4 ss sukker

Fremgangsmåte

[1] Kok opp vann og sukker og tilsett bærene. Kok til bærene er møre og smak til med evt. mer sukker.

[2] Rør potetmel ut i kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp.

[3] Avkjøl bærgrøten og ha den i serveringsskål. Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på grøten.

[4] Pisk kremfløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Blir kremen stående, vil den skille seg. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.

Advertisements