Bringebærpudding med Bringebærsaus

En mager dessertoppskrift funnet på frukt.no
Bringebærpudding med Bringebærsaus

En mager og velsmakende dessert som er laget av vaniljekesam og bringebær. Den kan lages ferdig i god tid i forvei og pyntes rett før servering. Desserten kan også lages i porsjonsglass.

4 porsjoner

Ingredienser
Bringebærpudding:
250 g bringebær
2 ss vann
1½ ss sukker
4 stk gelatinplater
1 beger kesam vanilje, mager
frø av ½ stk vaniljestang
Saus:
Kjør:
125 g bringebær
50 g melis
saften av 1 sitron
i en blender til du har en jevn saus

Fremgangsmåte

Puddingen: Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Kok opp 200 g bringebær, sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Rør til sukkeret er oppløst, og trekk kjelen til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt platene i bringebærvannet. Avkjøl til romtemperatur.

Rør vaniljekesam inn i bringebærvannet, og bland forsiktig inn resten av bringebærene slik at de holder seg hele. Fordel massen i 4 porsjonskopper eller serveringsglass.

Sett bringebærpuddingen kjølig, og la stivne i minst 2 timer. Men kan med fordel lages dagen før.

Sausen: Velt bringebærpuddingene over på serveringstallerkener og hell saus rundt. Har du desserten i serveringsglass, så helles sausen på toppen av glassene. Pynt med friske bringebær.

Advertisements