Bringebærsaft

En tradisjonell saftoppskrift funnet på norsktradisjonsmat.no
Bringebærsaft

Bringebær har vært kjent og spist så lenge det har bodd folk i Norge. Så langt tilbake som fra steinalderen har man funnet så store mengder bringebærsteiner på ett sted, at det antakelig er avfall etter saftpressing.

Denne oppskriften er hentet fra boka “Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.

Ingredienser
3 1⁄2 l bringebær
2 1⁄2 l vann
4 1⁄2 kg sukker
50 g vinsyre

Fremgangsmåte

[1] Slå kokende vann over bærene og la det stå i to døgn.

[2] Sil fra bærene, tilsett sukker og vinsyre. La stå til alt sukkeret er oppløst. Røres av og til. Ha på flasker.

[3] Saften blandes med vann i forholdet 1:5 eller 1:6 når den skal drikker.

Advertisements