Bringebær og Kanelruter

Raspberry and cinnamon squares_goodhousekeeping_page_thumb[2]

Fruktige og vanedannende, disse rutene er perfekte oppfriskende godbiter.

Ingredienser
225 g smør, myknet
225 g sukker
225 g malte mandler
225 g self-raising mel / mel + tørrgjær
1 medium egg
1 medium eggeplomme
1 ss kanel
250 g bringebær
Til glasuren:
Ingredienser
100 g melis
4-5 ts sitronsaft
rosa konditorfarge gelé
fryse-tørket bringebær, il å dekorere med (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 180° C (160° fan). Smør og en 23 cm firkantet kakeform og dekk bunnen med bakepapir. Rør sammen smør, sukker, mandler, mel, egg, eggeplomme og kanel til alt er godt blandet.

[2] Ha en tredjedel av blandingen i formen og trykk hardt ned til du har et jevnt lag. Spre bringebær over blandingen, deretter sprer du de resterende to tredjedelene av blandingen over bringebærene, dekker dem så mye som mulig (ikke bekymre deg om noen stikker opp gjennom toppen). Stek i 40-45 min til kaken er fast, gyllen og lett fjærende. La kaken avkjøles helt i formen.

[3] For å lage glasuren: sikt melis i en bolle. Rør inn nok sitronsaft slik at glasuren er rennende nok til drysses over kaken, men tykk nok til at den ikke renner ned på sidene. Tilsett konditorfarge dråpe for dråpe til glasuren blir blek rosa – vær nøye.

[4] Ta kaken ut av formen, dryss over glasuren og dryss med frysetørkede bringebær hvis ønskelig, før du skjærer kaken i ruter.