Bringebærkake

En kakeoppskrift funnet på frukt.noBringebærkake

En enkel men kjempegod kake med deilige bringebær. Kaken kan lett gjøres glutenfri ved å velge fin glutenfri melmiks. God med andre sorter bær også.

Ingredienser
3 egg
2 dl sukker
¼ ts salt
250 g kesam original
Revet skall av ½ sitron
1 dl hvetemel eller glutenfri melmiks
1 ts bakepulver
3 dl bringebær
Pynt:
Bringebær
Sitronmelisse
Moste bringebær

Fremgangsmåte

[1] Pisk egg, sukker og salt til en luftig eggedosis. Rør i kesam og sitronskall. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen.

[2] Rør forsiktig og hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Strø over bringebær.

[3] Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 grader C i 30-35 minutter

[4] Kjenn med en kakekål, e.l. om kaken er stekt. Avkjøl.

[5] Pynt med bær og sitronmelisse og server gjerne bringebær som er rørt med sukker til. Krem eller is er også godt til.

Advertisements