British Løksuppe med Rød Leicester Toast

British Løksuppe med Rød Leicester Toast

Appetittvekkende rød Leicester toasts er perfekte sammen med denne fantastiske britiske løksuppen.

Ingredienser
75 g smør
1.1 kg løk, skåret i tynne skiver
1 ts mørk brunt sukker
1 ts timian blader
2 ss hvetemel
1,5 dl  sider
1 l varm kyllingbuljong
1 ss konjakk
3 tykke skiver grovt brød, skåret i trekanter
100 g rød Leicester ost, revet

Fremgangsmåte

[1] Smelt 50 g smør i en stor kjele. Stek løken forsiktig med 1 dl vann under lokk over svak varme i 20 min. Fjern lokket, øke varmen til middels og rør inn sukker. Fortsett og koke mens du rør ofte i 15min til løken er myk og gyllen. Rør inn timian.

[2] Dryss mel over løken og kok i 1 min. Gradvis tilsett sider og kok til den er nesten fordampet. Rør inn buljongen og krydre etter smak. Kok opp og la det småkoke i 15 min. Tilsett brandy.

[3] Forvarm ovnen til 220º C (200º C med varmvifte). Samtidig lager du toast: smelte resten av smøret og bruke det til å pensle begge sider av brødskivene og deretter legg de på en ovnsplate. Stek i 5 minutter på hver side til de er sprø. Sett toasten til side.

[4] Forvarm grillen. Fordel suppen i fire varmebestandige boller og ordne toasttrekantene på toppen. Strø over ost. Grill dem gyllenbrune. Serveres suppen straks.

Advertisements