Brixham Krabbe i Kamskjell

brixham crab scallop_page_thumb[2]

I den pittoreske fiskehavnen Brixham på Devonkysten bringer de inn fantastiske fangster av fisk, som rødspette og piggvar, samt den mer dagligdagse makrellen. Fiskehavnen er også kjent for sin hummer, krabber og kamskjell. Ingen andre steder, unntatt i Englands West Country, vil du finne følgende rett ansett som en rimelig luksus hele året rundt.

45 minutter
serverer 6

Ingredienser
4 mellomstore rødspette fileter, skåret i strimler
200 ml / 7 fl oz tørr cider
10 ml / 2 ts hvitvinseddik
5 ml / 1 ts ansjos essensen
1,5 ml / 1/4 ts malt muskat
salt og nykvernet pepper
100 g / 4 oz fersk brødrasp
500 g / 1 lb kjøtt fra en stor (ca 1 kg / 2 lb) fersk krabbe
eller frosset eller hermetisert krabbe i flak
50 g / 2 oz smør, smeltet

Metode

[1] Varm ovnen til 200 C / 400 F / gass 6. Ha rødspette i strimler i en smurt, grunn ildfast form. Hell over cider, og tilsett eddik, ansjos  essens, muskat og en god klype hver av salt og pepper. Rør forsiktig og sett i ovnen i 15 minutter.

[2] Kombiner rødspetteblandingen med halvparten av brødsmulene, krabbekjøttet og halvparten av smøret. Juster krydderet om nødvendig.

[3] Pensle 6 tomme kamskjell med noen av det resterende smøret, fordel krabbe blanding i skjellene og dryss med resten av brødsmuler og smeltet smør.

[4] Ordne skjell på en stekeplate og legg i ovnen i 20 minutter. Server kamskjellen varme i skjell.

Advertisements