Brunede Sjampinjonger

brunede sjampinjonger_page

Denne retten stiller store krav til råvarene, 0g en del oppmerksomhet av kokken. Sjampinjongene skal helst være så små at de kan stekes hele. Hvis ikke, så del dem i to eller fire. Her får du også lære deg hva Mie de Pain er.

Ingredienser
600 g sjampinjonger
1 1/2 dl loff
1 hvitløkbåt
smør
hakket persille
salt
pepper

Fremgangsmåte

[1] Mie de Pain er en vanlig ingrediens i det franske kjøkken. Det er ikke så merkelig som det høres. Det er ganske enkelt innmaten av en loff som er minst1 – 2 dager gammel. Den rives forsiktig og siktes. Begynn med å gjøre dette.

[2] Skyll sjampinjongene og tørk dem godt.

[3] Legg smør, helst ikke margarin, i en panne og sett på sterk varme. Når det har sluttet å skumme, legger du i sjampinjongene. Pannen må være ordentlig varm, slik at sjampinjongene virkelig blir brune og ikke kokte. Av samme grunn bør du ikke steke alle sjampinjongene på en gang.

[4] Når sjampinjongene er passe brune, salter og peprer du, og tar pannen bort fra platen. Tilsett det hvite brødet og den knuste hvitløken. Rist pannen og rør raskt om med en gaffel. Hele prosedyren med brødet skal gå på noen sekunder si brødet ikke blir brent. Du vil straks fornemme en svak nøtteduft sammen med duften fra hvitløken. Hensikten med brødet er at det skal absorbere smøret og smaken av sjampinjongene. Strø persille over.

4 porsjoner.