Bursdagskake for April

En oppskrift på en bursdagskake for april funnet i
“Cake Baking Made Easy with Airy Fairy”
utgitt av Airy Fairy Cake mel i 1927

Bursdagskake for April

Alle små barn burde få ha gleden av en ekte bursdag kake som er bare hans eller hennes og et hvert voksent barn burde få muligheten til å fornye sin ungdom minst en gang i året med en spesiell feiring på sitt personlige jubileum. Disse kakene vil glede alle barn-store eller små og kan varieres i det uendelige for å passe anledningen. De er like sunne og næringsrik som vanlig mat, også for barn som de er effektive fra et dekorativ ståsted.

Bursdagskake for april

Bak en ‘Foundation Butter Cake’ i en rettsidet rund kakeform. Glaser kaken med ‘Quick Boiled Icing’, farget lysegrønne med konditorfarge. kjevl ut marsipan, og stans ut med kaniner og kyllinger figurer med pepperkakestanser og farg de gule og rosa med konditorfarge. Påfør smeltet sjokolade med en tannpirker for øynene. Ordne et tog av kaniner og kyllinger rundt toppen av kaken og en ny runde siden ved å stikke marsipanfigurene inn i glasuren.

Foundation Butter Cake

Ingredienser
0,8 dl smør eller margarin
2,4 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1,2 dl melk
3,5 dl mel
2 teskjeer bakepulver
1/4 teskje salt

Metode

Rør smøret ganske mykt. Tilsett sukker gradvis, pisk det godt inn slik at blandingen blir lett og kremaktig. Tilsett godt pisket egg og vaniljesukker. Tilsett melk vekselvis med mel, bakepulver. og salt, som har blitt siktet sammen. Pisk røren til ingrediensene er godt blandet, ca to minutter. Bak i en moderat varm ovn – 190° C i 25 til 30 minutter.

Denne oppskriften vil holde til 2 lag 20 cm i diameter og 2,5cm tykke eller 3 mindre lag, eller fra 1 til 3 dusin små kaker, avhengig av størrelsen på formene som brukes.

Quick Boiled Icing

2,4 dl sukker
4 ss vann
en klype kremtartari (fås på apoteket)
1 eggehvite
1 ts vaniljesukker

Bland sukker, vann, kremtartari og upisket eggehvite i toppen av en dobbel kjele. Plasser over kokende vann og rør med en stavmikser  inntil blandingen er så tykk at når stavmikseren løftes opp vil glasuren vil stå opp i topper som fortsetter å holde formen. Tilsett vaniljesukker.

For å variere ‘Quick Boiled Icing’, kan du tilsette dette etter at glasuren er fjernet fra varmen:

4 ss marshmallows kuttet i små biter
1,2 dl hakkede rosiner
1,2 dl revet kokos
eller
60 g sjokolade, smeltet

Advertisements