Butterdeigskjell med Fiskestuing

En personlig favoritt fra “Varme Småretter”
utgitt av Gyldendal i 1991

Butterdeigskjell med Fiskestuing

Dette var ofte en del av lørdagskosen på hytta vår utenfor Oslo da jeg var barn. Denne oppskriften er akkurat lik den moren min brukte og som jeg fortsatt bruker. Jeg liker dette så godt at jeg kan oppskriften utenat – Ted

Dette er en meget populær forrett til store selskaper. Det sikreste er å bestille krustader eller skjell i god tid i et bakeri eller i dagligvarebutikken.

Fylte skjell kan godt serveres som varmrett på et koldtbord eller som egen rett i et vennelag. Beregn da to skjell til hver. Fiskepuddingen kan byttes ut med bitte små fiskeboller. Bruk ferdigkjøpte butterdeigskjell.

Ingredienser
Fiskestuing til 10 skjell:

3 ss smør eller margarin
3 1/2 ss hvetemel
ca. 6 dl væske (kraft eller 50/50 melk og lettfløte)
salt
eventuelt litt tomatpuré eller karri
500 g fiskepudding
1/2 boks aspargestopper
250 g rensede reker (ca. 500 g reker med skall)

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret eller margarinen i en kjele. Rør melet i og la blandingen koke godt sammen uten å få farge.

[2] Spe i aspargeskraften, melken og fløten. La sausen småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Rør av og til så den ikke legger seg ved.

Smak til med salt og eventuelt litt tomatpuré eller karri.

[3] Skjær fiskepuddingen i små terninger. Ta av noen aspargestopper til pynt. Skjær resten av aspargestoppene i små biter. Bland fiskepudding- og aspargesbitene forsiktig i sausen og la alt bli godt gjennomvarmt.

[4] Sprø krustadene eller butterdeigskjellene opp i stekeovnen ved 175° C i 3-4 minutter. Pass dem godt så de ikke blir brent.

[5] Bland mesteparten av rekene i sausen. Stuingen må ikke koke etter at rekene er blandet i. Hold stuingen varm til retten skal serveres.

[6] Fyll stuingen i de varme krustadene eller skjellene. Pynt hver porsjon med noen aspargestopper og reker og en liten dillkvast.