Byggmelsvafler Med Revne Epler Og Maple Syrup

byggmelsvafler_page_thumb[3]

2 ½ dl iskaldt vann
2 dl byggmel
1 ¼ dl hvetemel
¼ teskje salt
4 dl kremfløte

Byggmel i vafler gir en viss fin ettersmak, litt bitter, men allikevel deilig. I stedet for søtt syltetøy serveres et friskere tiIIegg av rårevne epler og den i USA  så populære lønnesirupen, maple syrup.

Pisk sammen vann, byggmel, hvetemel og salt til en glatt røre, Bland i stivpisket fløte og rør om med lett hånd. Varm opp vaffeljernet og pensle med litt smeltet smør før den første vaffelen stekes. Hell i røre, ca. 1 dl, og stek vaflene. Server dem umiddelbart eller legg dem på rist til de skal serveres.

Revne epler og maple syrup
4-5 gulrøtter
3-4 epler
1 ss. sitronsaft
1 dl grovhakkede hasselnøtter, eventuelt ristede
1 ½ dl maple syrup

Skrell gulrøttene og skyll eplene. Riv både gulrøtter og epler grovt, drypp over sitronsaft og rør i hakkede nøtter. Server eple raspen blandet med maple syrup eller server dem hver for seg.

Variasjon: I stedet for byggmel kan man bruke sammalt hvete. Det gir også svært gode vafler.

9 porsjoner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s