Byggmesterkoteletter

En middagsoppskrift funnet i en spesialutgave av
“Husmorens Kokebok” utgitt i 1963
Byggmesterkoteletter

Dette er en typisk norsk finere middagsrett fra sent på femtitallet tidlig på sekstitallet. Å stase opp svinekoteletter og andre hverdagslige matretter når man hadde middagsgjester var på høy mote den gangen.

Det vi trenger til 4 porsjoner:
4 svinekoteletter (700 g)
4 skiver kokt skinke (100 g)
4 egg
2 ss smør
salt, hvit pepper
Blandede grønnsaker etter smak
Poteter

Fremgangsmåte

[1] Bank kotelettene lett. Brun litt smør i stekepannen og legg kotelettene i pannen. Brun dem raskt, men bruk ikke for sterk varme. La kotelettene surre noen minutter til de er gjennomstekte. Dryss salt og pepper på.

[2] Legg de ferdig stekte kotelettene på et varmt fat. Legg en skive skinke på hver kotelett og legg et speilegg på toppen. Server retten med grønnsaker, kokte eller stekte poteter og brunet smør.