Byggrynkrem med Solbærsaus

En juledessertoppskrift funnet på New Scandinavian Cooking
Byggrynkrem med Solbærsaus

Andreas Viestad skriver om oppskriften:
Dette er en veldig tradisjonell norsk juledessert.

4 porsjoner

Ingredienser
2,5 dl perlebygg
1 liter melk
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
2,5 dl kremfløte
2 ts. sukker
150 g solbær
120 g melis
1,2 dl vann

Fremgangsmåte

[1] Kok og perlebyggene over lav varme sammen med melk og vaniljestangen/vaniljesukkeret, og la det småkoke i en time. Sil perlebyggene og la de hvile.

[2] Bland solbær, melis og vann i en kasserolle og kok det opp. Rør godt før du siler sausen. Pisk kremfløte og sukker og fold kremen inn i perlebyggene. Server byggrynkremen med den røde sausen.

Advertisements