Byggrynskrem med Rød Saus

En tradisjonell dessert oppskrift funnet på norsktradisjonsmat.no
Byggrynskrem  med Rød Saus

En smakfull variant av riskrem med norsk byggyggryn var mye brukt tidligere, fordi det er et korn som er lettere å dyrke på våre breddegrader enn en del andre sorter.Denne oppskriften ble sendt inn av Nes Bygdekvinnelag i Hallingdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

6 porsjoner

Ingredienser
100 g byggryn
3 dl vatn
6 dl mjølk
2 ss sukker
3 dl kremfløyte
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

[1] Bløyt gryna i vatn natta over.

[2] Kok gryna i bløytevatnet i cirka 20 minutt. Spe med mjølk og la det småkoke i cirka 2 timar til grauten er passe tjukk. Gryna bør ikkje vera heilt sundkokte. Set til avkjøling.

[3] Stivpisk fløyten med sukker og bland forsiktig i den kalde grauten. Smak til med vaniljesukker.

Rød saus

Ingredienser
5 dl raud saft og vatn
1 1⁄2 ss potetmjøl
300 g frosne bringebær

Frengangsmåte

[1] Kok opp saft og vatn og tilset potetmjøl rørt ut i litt av safta. Gi sausen et nytt forsiktig oppkok.

[2] Bland inn frosne bringebær og mos dei lett i sausen. Eventuelt kan du bruke en stavmikser til å kjøre sausen jevn. Smak til med sukker om nødvendig.

Advertisements