Cafe Royal

En direkte dekadent sjokoladedrikk oppskrift funnet i
“Whitman’s Chocolate Cookbook” utgitt av
Whitman’s Chocolates Division, Pet Inc in 1987

Cafe Royal

Når ingredienslista for å lage denne varme sjokoladedrikken er på
11 punkter, skjønner en fort at her er det er ikke snakk om
et par skjeer O-Boy rørt ut i varm melk – Ted

5 porsjoner

Ingredienser
9 dl vann
1,2 dl (85 g) kokesjokolade i små biter
1,2 dl sukker
1/2 ts malt kanel
1/4 ts ferskrevet muskat
1 ss pulverkaffe
2,4 dl melk
1/2 ts vaniljesukker
0,6 dl Kahlua eller annen kaffelikør (valgfritt)
Pisket kremfløte
Malt kanel

Fremgangsmåte

[1] Bland vann, sjokoladebiter, sukker, kanel og muskatnøtt i en tykkbunnet kjele. Gi blandingen et oppkok over middels varme mens du rører ofte. Fortsett å koke til sjokoladen er helt smeltet. Tilsett pulverkaffe og rør til det er oppløst.

[2] Reduser varmen og rør deretter melken gradvis inn. Til slutt rører du inn vaniljesukker og likør hvis det er ønskelig. Hell den varme drikken i krus, topp med pisket topp og dryss den med litt kanel og server.