Calumet Vannbakkels

En oppskrift fra “Calumet Cook Book”, utgitt i 1921Calumet Vannbakkels

Ingredienser
1,25 dl kopp smør
2,5 dl kokende vann
2,5 dl hvetemel
4 egg

Fremgangsmåte

Ha smør og vann i en kjele på ovnen; så snart det koker tilsett mel .og rør til det er godt blandet; rør til deigen danner en ball og slipper sidene av kjelen. Fjern kjelen fra platen og la deigen avkjøles (ikke kaldt), tilsett 1 egg, rør fem minutter, tilsett neste egg og rør fem minutter og så videre til alle eggene er alle brukt opp i røren. Jo mer grundig blanding blir rørt etter tilsetning av egg, jo lettere er det oppnå et godt resultat. Bruk en skje og slipp deigen i små klatter på en smurt, grunn ovnspanne. Bak i moderat ovn førti til femti minutter, ved 160° – 175° C. Når kakene er avkjølt kutt et snitt i dem og fyll med pisket krem.

Dette blir ca gjøre femten stykker

Advertisements