Camarones de Veracruz – Reker som i Veracruz

camarones de veracruz - arros rojo_page_thumb[2]

Ingredienser
2 ss maisolje
1/2 søt rød paprika, kuttet i store biter
1/2 søt grønn paprika, kuttet i store biter
1 medium løk, grovhakket
4 medium tomater, skrelt og grovhakket
2 ss kapers
16 grønne oliven, uten stener
1 ts salt
455 g frosne reker, tinte

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele med lokk. Stek rød og grønn paprika og løk til de er myke. Tilsett tomater, kapers, oliven, laurbærblad og salt. Set pålokket og småkoke i 25-30 minutter. Tilsett reker og varme forsiktig i ytterligere 3-5 minutter, eller til rekene er gjennomvarme. Serveres med enten vanlig kokt ris eller Arroz Rojo

Arroz Rojo – Red Rice

Ingredienser
2 ss maisolje
2,5 dl langkornet hvit ris
1 liten løk, hakket
1 hvitløkfedd, knust
0,6 dl kylling kraft
4 medium tomater, skrelt og grovhakket
2 ss tomatpuré
1 ts salt

Fremgangsmåte

Varm oljen i en varmebestandig gryte. Brun risen lett. Tilsett løk og hvitløk, og fortsette å koke til løken er myknet. Tilsett buljong, tomater, tomatpuré og salt. Kok opp. Sett på lokket, og bak i en moderat ovn (175° C) i 30 minutter. Fjern fra ovnen, og rør med en gaffel for å lufte risen.

Advertisements