Campfire Cooking – Blåbærpizza

En annerledes og spennende pizzaoppskrift funnet på
Dagbladet Mat
Campfire Cooking - Blåbærpizza

Høstens blåbær kan nytes på mange måter, og denne pizzaen med blåbær, honning og blåskimmelost er en spennende variant som smaker utrolig godt!

Ingredienser
25 g gjær
3 dl vann
1 dl olivenolje
1 ts salt (toppet)
800 g hvetemel
Topping:
Blåmuggost
Honning
Blåbær

Slik gjør du

Viktig! Punkt 1, 2 og 3 gjøres ferdig hjemme før du drar på tur. Pass på at pizzabunnen du lager passer i stekepannen du tar med på turen.

[1] Bland ut gjæren med litt lunkent vann, og bland sammen det tørre.

[2] Ha alt i en bolle, og elt med kjøkkenmaskin i 5 minutter. La deigen heve i 30 minutter.

[3] Kjevle ut deigen til en passe tykk pizzabunn, og halvsteik pizzaen på forvarmet plate på 250 grader i 1-2 minutter.

[4] Fordel biter av ost på pizzaen, og drypp over litt honning. Stek i stekepanne i 5-6 minutter til skorpen begynner å bli litt gyllenbrun.

[5] Fordel blåbær utover pizzaen, og lun den så kjapt 1/2 minutt i over bålet. Denne pizzaen smaker nydelig med et lite glass portvin til!