Cannelloni – Innbakte og Fylte Pastaruller

Cannelloni - Innbakte og Fylte Pastaruller

Tilberedning: 30 minutter
Koketid: 20 – 30 minutter
Porsjoner: 4

Ingredienser
8 flak fersk pasta (ca. 20 x 12 cm)
1 ss olivenolje
2 ss revet parmesanost
1 ss smør
Fyll:
2 ss olivenolje
1/2 dl løk, hakket
1 fedd hvitløk, presset
250 g kjøttdeig
2 tomater uten frø, flådd og hakket
1 ss brødsmuler
2 ss revet parmesanost
1/4 ts tørket merian
1 egg, rørt sammen
salt og nykvernet sort pepper
Saus:
3 ss smør
1 dl mel
1 1/2 dl varm husholdningsfløte
salt og pepper
malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

[1] Lag fyllet: Varm opp oljen i en kjele, tilsett løk og hvitløk og fres i fem minutter til løken er myk. Rør inn kjøttdeigen og brun den. Rør hele tiden. Tilsett tomatene og la det hele koke i 10 minutter på lav varme og under lokk. Ta kjelen bort fra platen og rør inn brødsmuler, ost, merian, egg og krydder. Sett til side for avkjøling.

[2] Lag sausen: Smelt smøret i en stekepanne og rør inn mel. Stek forsiktig på lav varme i 1 minutt. Rør godt. Sett pannen tilside og pisk inn husholdningsfløten. Kok det opp på nytt, ikke glem å piske godt hele tiden, til den blir tyktflytende og silkemyk. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Legg på lokk og hold den varm.

[3] Pastaskivene kokes sammen med 3 oljen i noen minutter i en stor kjele med kokende, saltet vann.De skal være myke, men al dente. Ta opp pastaflakene med en fiskeøse og la dem renne godt av seg.

[4] Legg litt fyll langs den ene langsiden av hvert pastaflak, før du ruller dem sammen til en sylinder. Legg rørene inntil hverandre i en godt smurt ildfast form og hell sausen over. Sausen skal dekke pastaen helt. Strø parmesanost over og legg noen smørklatter utover. Stek i forvarmet ovn ved 190°C i 20-30 minutter, til retten bobler og er gyllen.