Caponata Palermitana – Sicilianske Sur-Søte Grønnsaker

caponata palermitana_page_thumb[2]

Ingredienser
3 store auberginer
salt og pepper
4 stangselleri
6 ss olivenolje
1 stor løk, hakket
1 397 g boks skrelles tomater, avrent og silt
1 ss tomatpuré
2-3 ss vineddik
2 ss sukker
2 ss kapers
12 grønne oliven, steinet
Til pynt:
1 ss pinjekjerner eller mandelflak
2 hardkokte egg, partert

Fremgangsmåte

[1] Skjær auberginene i 1 cm tykke terninger. Dryss med salt, legg i et dørslag, dekk og la stå i en time. Skyll og tørk med kjøkkenpapir.

[2] Kok selleri i seks til åtte minutter. Hell av vannet og skjær i 1 cm terninger.

[3] Varm opp 4 ss av oljen i en stor stekepanne, tilsett aubergine og stek raskt under omrøring i ca 10 minutter til de er møre. Smak til med salt og pepper.

[4] Varm resten av oljen i en stor gryte, tilsett løk og stek forsiktig i 5 minutter. Tilsett selleri og stek under omrøring i 5 minutter. Tilsett tomater, tomatpuré og litt salt og pepper. Småkoke forsiktig til selleri og løk er møre, ca 5 minutter.

[5] Tilsett 2 ss eddik, sukker, kapers, oliven og aubergine. La det småkoke i noen minutter under omrøring. Juster krydder og tilsett ekstra eddik om nødvendig. Avkjøl, deretter dekk til og sett i kjøleskapet til retten skal serveres.

[6] Pynt med nøtter og eggebåter rett før servering.

4 porsjoner