Champagnemousse

cacktailparfait_page

Champagnemousse er den perfekte dessert når noe skal feires.

Ingredienser:
5 stk gelatinplater
4 stk egg
200 g sukker
3 ss limesaft /-jus
1 1/2 dl champagne eller annen musserende vin
1 1/2 dl kremfløte
Garnering:
2 stk lime, finrevet skall
2 ss sukker

6 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Legg gelatinplatene i kaldt vann 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende vann. Avkjøl.

[2] Skill eggene. Pisk eggeplommer med halvparten av sukkeret til eggedosis. Pisk hviten stiv med resten av sukkeret. Stivpisk kremfløten.

[3] Bland limesaft og champagne i eggedosisen. Vend inn eggehvite og krem.

[4] Ha i gelatinen og bland forsiktig sammen med en slikkepott. La bollen stå kjølig i 15 minutter. Rør forsiktig om av og til for å unngå at gelatinen legger seg i bunnen.

[5] Hell moussen i en sprøytepose og fordel den i porsjonsglass. La desserten stå kjølig til den skal serveres.

Pynt med limeskall og server gjerne med kransekakestenger til.

Advertisements