Chapatis – Mykt Indisk Flatbrød

En klassisk indisk bakeoppskrift funnet på BBC FoodChapatis_bbc-food_post_thumb[2]

Chapatis kan varmes opp, men de er best ferske. Du kan også spre din favoritt pickles eller chutney på dem og rulle dem opp som en pannekake.

Oppskrift av Manju Malhi

Ingredienser
450 g grovt mel
1 ts salt
2,5 dl kaldt vann
Smør til serveringen (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Sett til side 200 g av melet og bruk dette til å forme chapatiene.

[2] Ha det resterende melet og saltet i en dyp bolle. Fyll en annen bolle med kaldt vann.

[3] Tilsett vannet i en bolle med mel, litt om gangen mens du elter hele tiden til du har en myk, elastisk deig. Jo lenger du elter deigen jo mykere blir chapatiene.

[4] Spre litt av det sparte melet på en arbeidsflate.

[5] Del deigen til åtte og form hvert del til en ball.

[6] Press ballen litt flate og legg de på den melede arbeidsflaten.

[7] Kjevl den ut til en flat skive med en diameter på omtrent 15 cm, ha mel på arbeidsflaten når det er nødvendig.

[8] Varm en takke eller en grunn stekepanne. Legg chapatiene på takken eller i pannen og stek i ca 20-30 sekunder eller til overflaten bobler.

[9] Snu chapatiene med en stekspade og stek den andre siden i 10-15 sekunder. Så snart brune flekker vises på undersiden, er chapati ferdig.

[10] Gjenta med de andre syv ballene, ved hjelp av det gjenværende melet for å kjevle dem ut. Stable dem etter at de er ferdige. Legg et ark med kjøkkenhåndkle mellom hver for å absorbere fuktighet.

[11] Spre smør på den ene siden, hvis du ønsker det.