Claridge Scones

322_ Claridge’s scones_thumb[4]

Hva med å bake noen scones? Disse raske og enkle sultana scones er en autentisk smaksopplevelser i virkelig britisk ånd! Her er oppskriften fra PictureBritain som hevder å være den otiginale Claridges scone.

Ingredienser:
550 g hvetemel
45 g bakepulver
100 g caster sukker
100 g smør
185 g kremfløte
185 g full fett melk
50 g sultanas*
1 egg, slått
Til serveringen:
syltetøy
clotted cream**

* En rosin og en sultana er produsert fra samme drue – Thompson seedless. Den eneste forskjellen er måten de er tørket. En rosin tørkes naturlig, men en sultana er dyppet i vegitabilsk olje og syre og deretter tørket. Dette gjør at sultanene blir lysere enn rosiner.

Fremgangsmåte:
[1]
Forvarm ovnen til 220 C. Sikt mel og bakepulver sammen to ganger i en stor bolle. Tilsett sukker.

[2] Gni smøret inn i den tørre blandingen, tilsett fløte og melk. Deigen skal være litt klissete å ta på. Kast i sultanas og forsiktig blande, slik at de er jevnt fordelt.

[3] Dekk deigen med plastfolie og la den hvile i 10 minutter.

[4] Kjevl deigen ut til ca 1,5 cm tykkelse. Dypp en toppen av et glass i litt mel og stans ut runde deigemner.

[5] Pensle toppflaten av deigemnene med egg v og deretter plasserer du dem i kjøleskapet i 20 minutter. Pensle igjen like før baking.

[6] Stek sconesene i midt i ovnen i 10-12 minutter.

** Siden de fleste skandinaver ikke har den ringeste anelse om hva clotted cream er, her er en oppskrift som viser hvordan du lager den:

Uansett hva annet du velger å servere til autentisk britisk te, så er clotted cream en absolutt nødvendighet. Den kan en lett få tak i  i butikker over hele Storbritannia (og i Amerika, hvis en vet hvor du skal lete), men visste du at du faktisk kan lage din egen? Bare sørg for at du starter med upasteurisert, helmelk.

[1] La melken stå over natten på ovnen i den kjelen du skal tilberede clotted cream i. Dette er for å la fløten få stige opp fra melken så ikke flytt på kjelen når du starter prosessen.

[2] Neste morgen, skåld melken over svært lav varme, varmer den opp, men ikke la det koke og ikke rør. Det er klart etter en time eller så når klumper begynner å danne seg på overflaten. Ta kjelen fra varmen og la melken avkjøles over natten.

[3] Neste morgen, øs forsiktig ut den rynkete, gulaktig kremen ​​og ha den i en krukke med lokk i kjøleskapet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s