Cornflakessprø Kylling

corn crisped chicken_kelloggs_1960_page_thumb[2]

Hva med å severe kylling uten all den sllitsomme stekingen ? Du kan gjøre det med Kellogs Corn Flake smuler. Den gylne Cornflakesen gjør kyllingen deilig sprø. Og kyllingener stekt i ovn. Trennger ikke fett. Trenger ingen snuing eller sjekking. Ingen stekepanne å vaske senere heller. Og kyllingen er så enkelt å lage at du kan slappe av og være din egen gjest.

1 broiler/kylling. kuttet i serveringsstykker
2,5 dl Kelloggs cornflakes i smuler
1 ts Ac’cent*
1 ts salt
1 dl Vikingmelk
Kraftig folie
1/8 ts pepper

[1] Kombiner Cornflakessmuler med Ac’cent, salt og pepper.

[2] Dypp kyllingen i Vikingmaek (tynn melk holder bare ikke). Deretter ruller du bitene i Cornflakessmuleblandingen.

[3] Dekk en  grunn ovnspanne med kraftig aluminiumsfolie. Plasser kyllingen ikke for tett med skinnsiden opp i pannen.

[4] Stek kyllingen i moderat ovn (175 C.) i 1 time. eller til den er mør. Hvis du ønsker en mindre sprø skorpe, legg et stykke folie lett over kyllingen. Kyllingbiten trenger ikke å snues under stekingen.

Serverer 4 eller 5.

Testet og godkjent av American National Broiler Counsel.

* Ac’cent er et produkt som inneholder glutaminsyre. Glutaminsyre og dens ioner og salter, kalt glutamater, er smaksforsterkende stoffer som gir en umami smak til maten.

Advertisements