Cornwall Ettermiddags Te

Cornish cream tea_thumb[2]

Cornwall Ettermiddags Te (også kjent som en Devonshire te og Devon krem te) er en form for lett ettermiddags måltid, bestående av te servert med en kombinasjon av scones, “clotted cream” og syltetøy. Tradisjonelt en spesialitet fra Devon og Cornwall, en ettermiddags Te som tilbys til salgs i kafeer i de to fylkene, samt i andre deler av England, og andre steder i Samveldet.

Det er regionale variasjoner for hvordan en Cornwall Ettermiddags Te helst bør serveres. Devonshire (eller Devon) metoden er å dele scones i to, dekker hver halvdel med “clotted cream”, og deretter ha jordbærsyltetøy på toppen. Tradisjonelt er det viktig at sconene er varme (ideelt sett, ferske), og at “clotted cream”  serveres i stedet for pisket krem snarere noen annen variasjon, blir brukt. Smør er vanligvis ikke inkludert, og noen kilder anbefaler at teen ikke skal serveres med melk.

I Cornwall ble ettermiddags teen tradisjonelt servert med en “Cornish split”, en type litt søtt rundstykke, snarere enn en scone. Det er nå sjelden å finne dette tilgjengelig kommersielt, bortsett fra i Cornwall; “Cornish split” blir fortsatt brukt av mange Cornwall familier i deres egne hjem. Det varme rundstykke (eller scone) blir først spred med smør, deretter spredte med jordbærsyltetøy, og til slutt toppet med en skje “clotted cream”. Kommersielt tilgjengelige scones blir sjelden spredd med smør.

Der hvor “clotted cream” ikke er tilgjengelig, blir pisket krem noen ganger brukt som en erstatning. En annen variant til Cornwall Ettermiddags Te kalles “Thunder and Lightning”, og den består av en skive loff toppet med “clotted cream” og golden sirup eller honning.

“Clotted cream” (noen ganger kalt scalded, clouted, Devonshire eller Cornish cream) er en tykk krem laget ved indirekte oppvarming av fløte ved hjelp av damp eller et vannbad og deretter la den stå i grunne former for og avkjøles sakte. I løpet av denne tiden stiger fløte innholdet til overflaten og danner klumper eller “clouts”. “Clotted cream” utgjør en vesentlig del av et krem-te.

Ingredienser
345 gram self-raising mel
(eller mel + bakepulver)
75 gram sukker
75 gram margarin
2 små egg
30 ml melk
En halv teskje salt
Et pizzahjul eller et glass
Jordbærsyltetøy og krem

Slik lager du Cornwall Ettermiddags Te

[1] Varm ovnen til 190° C.

[2] Ha mel og margarin i en bolle og gni lett sammen til du har fine smuler.

[3] Bland i sukker og salt.

[4] Pisk sammen egg og melk og skjær det inn i blandingen med en kniv.

[5] Samle blandingen sammen for hånd til du har en myk ball av deig.

[6] Kjevle ut deigen på et melet bord til den er ca 2,5 cm tykk.

[7] Bruk et pizzahjul eller toppen av et glass for å lage 8 runde scones.

[8] Plasser de på en smurt og melet ovnsplate og fukte topper med litt melk.

[9] Stek i ca 20 minutter til de er gyllenbrune.